15:00

Saleby IF

Referat: Järpås IS - Saleby IF

Dramitiska slutminuter gav tre poäng mot Saleby

Derbydags hemma mot Saleby. Som alltid är det jämna och tuffa matcher när vi möter Saleby och på senare år alltid blåsigt. Första halvlek spelar vi rätt bra och skapar målchanser som vi borde kunnat förvalta bättre. Vi har flera frilägen där Salebys målvakt kommer ut och räddar bra men samtidigt tycker nog de flesta att vi ska sätta några av dessa chanser. Vi har även ett kanonskott utifrån från Peter där målvakten sträcker ut sitt allra bästa och styr den in ribbans underkant, retur slås i mål men avblåses för offside. Spelet blir lite sämre från vår sida ju längre halvleken blir men kämpaglöden är på topp. Vi går in till halvtidsvila med 0-0.

Under vilan pratar vi om att agera mera själva än att vänta och sedan reagera. Klassiska uttryck men ändå viktiga att påpeka. Vi pratade även om att vi skulle få mer medvind (sidvind/medvind) och hur vi skulle göra för att utnyttja detta.

Andra halvlek startar och vi har fortsatt svårt med spelet mot ett starkt jobbande Saleby. Vi har svårare att skapa målchanser än i första halvlek. I den 60 min vinner Salebys anfallare kampen utanför vårt straffområde och får in bollen centralt där Saleby skjuter ett skott som går in i nätmaskorna, en del hjälp av vinden som gör att Erik inte kunde nå skottet. Bara några minuter senare får Saleby en spelare utvisad efter en mycket ful kapning mitt på plan. Richard som får smällen får kliva av. Hur det gått med Richard vet jag inte i skrivande stund. Vi försöker ösa på och går ner på trebackslinje när det är 15-20 min kvar. Vi får dock fortsatt svårt att skapa de farliga kvitteringschanserna. Tiden började rinna oss ur händerna. Vi försökte det sista att spela med fyra på topp och det gav kvittering i 91:a min när Philip direkt från avbytarbänken ställs med öppet mål efter ett kanonförarbete av Joel. Vild glädje förstås men vi ville mer och i 93:e min får vi en hörna där Sebbe trycker in den efter blivit inslagen av Marcus. Bara glädje i hemmalaget förstås. Salebyspelarna försökte komma tillbaka men nu var tiden för kort för det.

Härligt att vinna och kunna göra det i slutet på det sätt vi gjorde. Vi hade den lilla tur som ett topplag har. Härlig jubelsång i omklädningsrummet. Vi tar med oss förutom resultatet även vår kämpavilja och att vi aldrig gav upp!